Småbarnforeldrenes årlige moralske forfall

Den tiden av året vi er inne i nå har av en eller annen grunn et etisk og moralsk forfall hos småbarnsforeldre over det ganske land og dette forfallet går alltid utover de minste (nei jeg snakker ikke om Sandra Borch i Senterungdommen som er helt på høyden med andre så sant hun har husket kassa med øl).

Når det begynner å nærme seg jul og adventstid så er det ikke lenger så nøye med om man som voksen lyver eller ei til barna – de etiske sperrene er forsvunnet like kjapt som en fis i en kurvstol og slik stinker også av foreldrene når de oppviser en slik total mangel på respekt for barn og serverer dem røverhistorier år etter år.

Stort sett hele året igjennom med unntak av november og desember forsøker småbarnsforeldrene ihvertfall overfladisk å lære barnet at man ikke skal snakke usant fordi det er galt å lyve men i det samme øyeblikket den første juledekorasjonen finner sin plass i butikkhyllene så hoper det seg opp med løgner og røverhistorier hos disse foreldrene, løgner som er til å ta og føle på og de ljuger over en lav sko med viten og vilje rett inn i ansiktet til de små håpefulle og presenterer løgnene som historiske sannheter.

Den verste røverhistorien er om Jugenissen (en skrivefeil som har en grunn) som er løgn og bedrag fra ende til annen. Av en eller annen grunn så mener småbarnsforeldrene at ungene deres plutselig er blitt så mye mer ugreie utover senhøsten enn de er i resten av året for det er på denne tiden det plutselig blir så påtrengende å påpeke overfor barna at Julenissen følger med på om man er verdig nok til å få de gaver man ønsker seg eller om også denne julen blir en skuffelse på gavefronten.

Å være snill er i denne sammenhengen her svært ofte at man er lydig og gjør akkurat som foreldrene sier uten protester for ellers!!! “Rydd rommet, gå med søpla, gjør lekser, stå opp med en gang om morgenen, legge deg tidlig om kvelden, slukk lyset, vær god og flink, ikke forstyrr” osv osv og hvis ikke du er det? Nei da kommer ikke nissen innom deg i år heller – nissen reiser bare rett forbi og gir gavene til noen som er mye mer snill mot sine foreldre.

For det første så klarer jeg ikke å begripe at man uten snev av dårlig samvittighet kan få seg til å lyve så til de grader for ungene sine om denne påståtte snille mannen som selv sorterer ut barn der de snille får fråtse grådig i masse nye leker de så veldig ønsker seg mens de litt mindre heldige barna ikke får noen ting av det de ønsket seg.

Når man i tillegg benytter seg disse løgnene som en del av barneoppdragelsen ja da er det moralske forfallet hos småbarnsforeldrene fullbyrdet og hykleriet har i år som i fjor og i forfjor osv osv vunnet uten å møte nevneverdig motstand hos småbarnsforeldrene – og neste år? Same proceedure

You can leave comments by clicking here, leave a trackback at http://minmening.net/blogg/2012/12/12/smabarnforeldrenes-arlige-moralske-forfall/trackback/ or subscibe to the RSS Comments Feed for this post.