Virkelighetens Paradise Lost

West Memphis Three var kallenavnet på tre amerikanske tenåringsgutter, Damien Echols, Jessie Misskelley og Jason Baldwin, som ble anklaget og dømt for drapene på tre åtte år gamle gutter i Robin Hood Hills i West Memphis Arkansas 5. mai 1993. De ble løslatt 19. august 2011 under vilkårene av en såkalt Alford plea.

De åtte år gamle guttene Stevie Branch, Christopher Byers og Michael Moore ble meldt savnet 5. mai 1993. Politiet begynte å lete etter de savnede dagen etter i området Robin Hood Hills. Rundt klokken 13:45 fant politiet en svart sko i en bekk som førte til et avløp. Det videre søket langs bekken førte til at de fant tre gutter drept, lemlestet og bundet med sine egne skolisser.

De tre antatte gjerningsmennene var mellom 16 og 18 år. Selv om det ikke var noen klare bevis for at de hadde begått drapene, ble de dømt for ugjerningene. Damien Echols (1974) ble dømt til døden, mens Jessie Misskelley (1975) og Jason Baldwin (1977) begge ble dømt til livsvarig fengsel. Saken vakte betydelig oppmerksomhet. Ved hjelp av ny teknologi innen DNA-analyse, avslørte nye prøver fra åstedet at DNA-spor fra de tre dømte ikke eksisterte. Det ble derimot funnet hår fra en ikke-identifisert mann.

19. august 2011 ble de tre guttene løslatt etter 18 år i fengsel. Forutsetningen for at de ble sluppet fri var at de erklærte seg skyldig – en såkalt Alford plea. Samtidig uttalte de sin uskyld («The plea means that you maintain your innocence but you believe there is a substantial likelihood that a jury will find you guilty so you are pleading guilty»).

Kilder her: Wikipedia

You can leave comments by clicking here, leave a trackback at http://minmening.net/blogg/2013/11/13/virkelighetens-paradise-lost/trackback/ or subscibe to the RSS Comments Feed for this post.